Van boer naar bord (VIDEO)

Het gemak van de supermarkt, met seizoensproducten uit de streek: versboxen worden steeds populairder. Steven Koster van PUURland in Arnhem verzint elke week vier recepten met producten die op dat moment bij boeren in de omgeving te krijgen zijn.

 

Streekproducten
Koster: ”Mijn klanten bestellen niet een krop andijvie, maar een stamppot andijvie. En dan lever ik ook de aardappelen uit de regio en de rookworst uit de buurt.”De inhoud van een verstas van Puurland is voor ongeveer 80% regionaal en biologisch; rijst en pasta zit er immers ook bij en dat komt niet uit Nederland.

 

In de video vertelt Steven wat hem drijft:

Steven werkt vanuit de tuin van Kweekland, waar je zelf groenten en bloemen kunt plukken (Steven: “We hebben gemerkt dat mensen dat leuk vinden”). Tebuiten heeft er een stadstuinwinkel. Kweekland vind je aan de Dalweg 70a in Arnhem.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *