Hartige muffins met geitenkaas en courgette

Wat eten wij vandaag? Een lekker vegetarisch recept voor feest of barbecue met een vulling van verschillende soort kaas en groente. Je hebt er wel een muffinvorm voor nodig: de papieren cakevormpjes die je los kunt kopen zijn niet voldoende. De inhoud wordt er wel gaar, maar de muffin wordt een vormeloos hoopje. Niet feestelijk!

Tip: gebruik wel alle kaas. Ik had zelf geen geitenkaas toegevoegd, maar dan worden de muffins wat flauw. Een rood pepertje of wat extra verse zwarte peper kan ook geen kwaad.

 

Ingrediënten (12 muffins)
1 courgette
75 gr verse spinazie (gesneden)
250 ml halfvolle melk
70 ml extra vierge olijfolie
3 eieren
potje geroosterde paprika (ong. 300 gr, bv Iska, Merza)
100 gr geraspte oude kaas
80 gr Parmezaanse kaas
175 gr zachte geitenkaas (bv Bettine blanc)
450 gr bloem
4 tl bakpoeder
12 papieren cakevormpjes, of invetten met boter of olijfolie

 

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 C en doe de vormpjes in de muffinvorm (of vet ze in).
  • Snijd de courgette in kleine stukjes, bak ze 2-3 minuten en laat afkoelen. Was de spinazie en snijd de blaadjes fijn. Snijd de paprika’s in kleine stukjes.
  • Meng de melk, olie, oude kaas, Parmezaanse kaas, spinazie, courgette, paprika en eieren in een kom.
  • Voeg bloem, bakpoeder, peper en een snufje zout toe. Schep rustig om.
  • Verdeel de helft van het beslag over de 12 vormpjes, verdeel de geitenkaas er over en vul op met de rest van het beslag.
  • Zet de vorm 20-25 minuten in de hete oven. De muffins moeten lichtbruin en gaar zijn. Prik erin met een satéprikker; als die er schoon uitkomt zijn de muffins gaar.
  • Laat de muffins afkoelen in de vorm.

 

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *